Wie zijn eigenlijk die zandsculptuurbouwers?” en “Waar leer je dat?” zijn vragen die de Zandacademie vaak krijgt. Sinds de start in 1991 heeft de Zandacademie al ingezien hoe belangrijk het is om zelf mensen op te leiden, om vervolgens samen nieuwe projecten te kunnen ontwikkelen.

Alle zandsculptuurbouwers die de programma’s op uiterst professionele wijze begeleiden, hebben ruime ervaring in het bouwen van zandsculpturen in binnen- en buitenland. Binnen het team bevinden zich zandsculptuurbouwers die hoge ogen gooien op internationale competities en evenementen. Zij hebben er veel plezier in de kneepjes van het vak door te geven aan de gasten die de workshops volgen.

Internationaal zijn er nu circa 2000 mensen actief als professioneel zandsculptuurbouwer. Ongeveer 600 van deze hooggekwalificeerde “sculptors” hebben zich de afgelopen jaren ingeschreven in de database van de World Sand Sculpting Academy WSSA. Via het hoofdkantoor in Den Haag worden zij ingedeeld en uitgezonden naar allerlei projecten over de gehele wereld.

wssa-sand-head-carver-background