Zandsculpturen kunnen niet gebouwd worden van elk type zand. Het zand dat op de stranden langs de Noordzee ligt is nagenoeg onbruikbaar voor zandsculpturen. De Zandacademie is op zoek gegaan naar zand dat wel de juiste eigenschappen bezit voor deze specifieke toepassing. De kennis van zand is essentieel bij het ontwikkelen van zandsculptuurconcepten. De samenstelling, korrelvorm en korrelgrootte bepalen samen hoe hoog en hoe gedetailleerd een zandsculptuur kan worden. Ons speciale sculptuurzand is niet rond, maar hoekig van vorm. Het is gewonnen uit de bedding van de Maas en de Waal. De korrels zijn gezeefd, gewassen en ontdaan van slib. Het resultaat is het gedeponeerde merk Beeldenzand®. Hiervan ligt in elk van onze zandbakken 140.000 kilo!
wssa-sand-carving-hand-close-up

Beeldenzand® maakt het verschil

Er wordt voor het bouwen van eenvoudige zandkastelen ook wel eens strandzand gebruikt. Echter tijdens de programma’s van de Zandacademie maakt u uitsluitend gebruik van Beeldenzand® dat speciaal wordt samengesteld. Het exclusieve zand zorgt ervoor dat de sculpturen zeer stevig en huizenhoog kunnen zijn en dat vrijwel alles is vorm te geven tot in het kleinste detail. Dat maakt het verschil en garandeert een bijzonder eindresultaat!

Professioneel advies

De Zandacademie heeft als kenniscentrum inmiddels internationaal een naam opgebouwd als het gaat om het testen van zand op geschiktheid voor zandsculptuur. Regelmatig worden uit vele uithoeken van de wereld postpakketjes met zand aangeleverd in Den Haag. De experts bij de Zandacademie bepalen aan de hand van deze monsters of ergens in de wereld een zandsculptuurproject kan worden uitgevoerd. Wanneer het opgestuurde zand niet geschikt is, dan wordt er door de experts op basis van lokale geologische omstandigheden advies gegeven waar het geschikte zand wel te vinden is. En als laatste mogelijkheid wordt het juiste sculptuurzand vanuit Nederland geëxporteerd naar het betreffende land. Zelfs naar de woestijngebieden van het Midden-Oosten!